НовиниСПОРТ

След победа над „Ювентус“, една победа дели „Бдин“ от билета за Втора лига

Футболистите на „Бдин“ победи с 4:0 отбора на „Ювентус“ в среща от 28-я кръг на Северозападната Трета лига. Така видинчани продължават да са лидер във временното класиране със 7 точки преднина пред втория „Локомотив“ Горна Оряховица и са на крачка от промоция във Втора лига. 

Първото полувреме се игра предимно в полето на гостите. Още веднага след началния съдийски сигнал видинчани поеха инициативата и създадоха няколко голови положения. След поредното центриране от корнер на Цветомир Тодоров топката попадна във Валдемар Лашков и той откри резултата в 15-ата минута с удар отблизо. В 27-ата минута Соколов отне топката от футболист на гостите и подаде на Винисиус Белоти, който отново бе точен с изстрел от 10-ина метра. Две минути след началото на второто полувреме Тома Ушагелов изпълни майсторски пряк свободен удар с левия крак и покачи на 3:0. Крайния резултат оформи току-що влезлият като резерва юноша на „Бдин“ Николай Боянов в 75-ата минута. Той преодоля вратаря на гостите след като засече с хубав удар от въздуха центриране на Цветомир Тодоров от корнер. Резултатът можеше да е още по-изразителен, тъй като видинчани създадоха още добри положения. По време на мача футболистите на „Ювентус“ Малчика отправиха само 2 точни удара към противниковата врата.

„Бдин“ са на върха във временното класиране на Северозападната трета лига със 70 точки. Втори е „Локомотив“ Горна Оряховица с 63 точки, но и мач по-малко. Следващата седмица „Бдин“ гостува на „Боруна“ Царева ливада, а в последния кръг на първенството е домакин на „Павликени“. Само една победа е необходима видинчани, за да си осигурят промоция във Втора лига.